Overige sporten

Verliezend Landstede Hammers stuit op Feyenoord in play-offs

Leiden te sterk voor Landstede Hammers
Leiden te sterk voor Landstede Hammers © Orange Pictures
Landstede Hammers heeft de Elite A-groep donderdagavond afgesloten met een fikse nederlaag. In Zwolle was ZZ Leiden met duidelijke cijfers te sterk voor de basketballers van coach Herman van den Belt: 58-79.
Door de nederlaag eindigt Landstede op plek vier in de Elite A en dat betekent dat Feyenoord op 8 mei de tegenstander zal zijn in de play-offs.

Leiden maakt na rust verschil

In het eigen Landstede Sportcentrum was Landstede met name na rust een maatje te klein voor de lijstaanvoerder uit Zuid-Holland. Na 16-20 in het eerste kwart viel de schade bij rust nog mee (32-40), maar toen de bezoekers het gaspedaal in het derde kwart pas écht vonden, was het duel gespeeld. De achterstand van 39-71 wist de thuisploeg in het vierde kwart niet meer recht te breien.