Weet je nog, dat vliegtuig naast de N35? Dat is alweer verdwenen

Het was een bijzonder gezicht, het zweefvliegtuig van Raaltenaar Peter van den Belt. Het apparaat stond in een tuin naast de N35. Maar sinds vandaag is hij verdwenen. Hij is verkocht, vanmorgen haalde de nieuwe eigenaar het vliegtuig op.

Een tocht naar Friesland met een negen meter lange aanhanger achter de bus. “Ik ga hem klaarmaken en dan maak ik er een wereldreis mee”, vertelt de nieuwe eigenaar, Flemming Punter. Bij de vraag of hij serieus is, begint hij te lachen. “Nee. Ik heb hem voor de handel gekocht.”

Eens zien of er nog een gek komt die hem wil hebben.
Flemming Punter

Om het vliegtuig uit 1963 weer ‘luchtwaardig’ te maken, moet er nog flink in geïnvesteerd worden, weet Peter van den Belt, de vorige eigenaar. “Het is een teer vliegtuig, hij is gelakt. Er moeten meters in, hij moet gekeurd worden. Als je hem de lucht in wilt hebben, komen er ettelijke duizenden euro’s bij.”

“Eens zien of er nog een gek komt die hem wil hebben”, grapt Punter.

Veel plezier

Van den Belt heeft de afgelopen week veel plezier aan het vliegtuig beleefd, dat hij in eerste instantie als grap neerzette. “De appjes vlogen in het rond. Telefoontjes, mailtjes. Iedereen vond het geweldig. Ze zeiden: typisch weer iets voor Peter, zulke fratsen.”

Typisch weer iets voor Peter, zulke fratsen.
Peter van den Belt

Hoeveel de nieuwe eigenaar voor het vliegtuig heeft betaald, wil hij liever niet vertellen. “Dat zou niet netjes wezen.”

Het zweefvliegtuig werd op een aanhanger geladen en naar Friesland vervoerd (Foto: RTV Oost / Ties van der Heide)
Het zweefvliegtuig werd op een aanhanger geladen en naar Friesland vervoerd (Foto: RTV Oost / Ties van der Heide)
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Meer over dit onderwerp:
RAALTE SALLAND
Deel dit artikel: