Nieuws

Treinen vernoemd naar Brood, Krabbé en Thorbecke

De nieuwe treinen op de Vechtdallijn tussen Zwolle en Emmen zijn vernoemd naar bekende inwoners uit Drenthe en Overijssel.
De nieuwe treinstellen dragen onder meer de naam van acteur Jeroen Krabbé die in Hoonhorst woont en die van de beroemde tuinontwerpster Mien Ruys uit Dedemsvaart. De namen zijn maandagavond bekend gemaakt door vervoerder Arriva. Ook zangeres Ilse de Lange uit Almelo is met haar naam vereeuwigd op een trein. In totaal zijn dertien treinstellen vernoemd naar bekende streekbewoners. De treinen zullen tussen Zwolle en Emmen en op het tracé Almelo - Mariënberg worden ingezet.

Ratjetoe aan namen

Behalve dat de naamgevers uit de streek komen is een lijn in de gekozen namen amper te ontdekken. De Zwolse Rock & Roll junkie Herman Brood is één van de uitverkorenen net zoals plaatsgenoot en grondlegger van de parlementaire democratie; Johan Rudolph Thorbecke. Ook Jiddu Krishnamurti die, als leider van De Orde van de Ster in het Oosten, ooit in Ommen neer streek zal vanaf december vereeuwigd op een treinstel door het landschap zoeven.
Bekijk de video in HD op YouTube.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.