Nieuws

A1 bij Holten blijft nog uren dicht door gekantelde vrachtwagen

De A1 bij Holten blijft naar verwachting nog zeker tot halverwege de middag dicht. Vanochtend kantelde daar door nog onbekende oorzaak een vrachtwagen met een lading auto's. Op het moment van het ongeluk waren er werkzaamheden op de A1. Een aantal voertuigen ligt op de kop op de snelweg. De chauffeur is met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht.
De weg was langere tijd in beide richtingen afgesloten. Inmiddels kan verkeer in de richting van Hengelo het ongeluk passeren via de vluchtstrook. De andere kant op is nog één rijstrook gesloten voor een spoedreparatie, tot zeker halverwege de middag.

Boetes voor filmen

De politie heeft meerdere boetes uitgeschreven aan automobilisten die het ongeval passeren en met hun telefoon in de hand de ravage filmen. De hulpdienst roept via Twitter mensen op dit niet meer te doen. "Het mag niet en is gevaarlijk", schrijft de politie.
Hoeveel boetes er zijn uitgedeeld, is niet bekend.

Wat is er gebeurd?

Dat is nog onduidelijk. Waarschijnlijk is de vrachtwagen tegen een botsabsorber geknald, dat is een auto die vaak vooraan een wegafzetting wordt geplaatst voor de veiligheid van weggebruikers en wegwerkers.
Door de klap is de vrachtwagen uiteindelijk op de middenvangrail gebotst en gekanteld. Hoe het met de chauffeur gaat, is niet duidelijk.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.