Wat vind jij: Is het goed dat geheime notulen openbaar worden?

De notulen van de ministerraad waarin gesproken werd over de toeslagenaffaire worden maandagavond openbaar gemaakt. Normaal gesproken blijven die documenten twintig jaar geheim.

De toeslagaffaire leidde in januari tot de val van het kabinet. Demissionair premier Mark Rutte noemt het besluit een uitzondering.

RTL Nieuws

De notulen worden openbaar gemaakt, omdat de Tweede Kamer vroeg om opheldering na berichtgeving van RTL Nieuws. Daarin werd gezegd dat het kabinet in 2019 doelbewust informatie achterhield over de toeslagenaffaire.

RTL Nieuws baseerde zich op bronnen die toegang zouden hebben tot de notulen van de ministerraad en dus wil de hele Kamer weten hoe het zit. Uit die notulen zou ook blijken dat ministers klaagden over 'lastige' Kamerleden, zoals CDA'er Pieter Omtzigt uit Enschede.

Vind jij het goed dat dit soort vertrouwelijke notulen openbaar worden gemaakt? Of is het niet handig om zo'n uitzondering te maken voor toekomstige kabinetten? Laat het weten door te stemmen op onze stelling en discussieer erover mee, hier of op Facebook.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Deel dit artikel:

Reageren