Nieuws

Enschede-penning voor Lucy Oude Elferink

Enschede-penning voor Lucy Oude Elferink
Enschede-penning voor Lucy Oude Elferink
Lucy Oude Elferink heeft zaterdagavond de Enschede-penning ontvangen. De onderscheiding werd haar uitgereikt door loco-burgemeester Van Hees. Mevrouw Oude Elferink ontving deze gemeentelijke onderscheiding bij haar afscheid als dirigent wegens haar zeer lange inzet voor de muziek en zang in Enschede en in het bijzonder voor haar inzet voor het kinderkoor Multiple Voices.
Lucy Oude Elferink geniet veel aanzien in de muziekwereld. Zij is eerder onderscheiden met de eerste Rinus Luttikhuisprijs voor de manier waarop zij klassieke muziek onder de aandacht van de jeugd bracht.
De Enschede-penning wordt toegekend aan personen, bedrijven en instellingen wegens uitzonderlijke en meerjarige verrichtingen die speciale uitstraling geven aan de stad Enschede en bijdragen aan de promotie en het imago van de stad.
De Muziekschool Twente, waaronder het kinderkoor Multiple Voice valt, bestaat dit jaar 10 jaar en het koor viert zijn 20-jarig bestaan. Het kinderkoor geniet grote nationale en internationale bekendheid en heeft veel prijzen en concoursen gewonnen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.