Grote ICT-storing in Saxenburg Medisch Centrum, operaties afgezegd

In het Saxenburgh Medisch Centrum in Hardenberg is momenteel een grote ICT-storing. De oorzaak van de storing is nog niet bekend en wordt momenteel met man en macht onderzocht. Een eerste inventarisatie van de problemen duidt volgens het ziekenhuis niet op een hack.

Patiënten voor de spoedeisende hulp worden op dit moment doorverwezen naar omliggende ziekenhuizen. De geplande operaties van maandagmiddag gaan niet door. Mensen worden door het Hardenbergse ziekenhuis zo snel mogelijk zelf gebeld voor annulering en herplanning van de operatie.

Ook de afspraken op de verschillende poliklinieken gaan niet door. Ook hiervoor worden patiënten zo snel mogelijk afgebeld. Patiënten die zich ter plekke melden worden geïnformeerd.

Zorg in ziekenhuis loopt door

De zorg voor opgenomen patiënten in het ziekenhuis gaat wel door. Er was sprake dat inzage in medische dossiers en medicatielijsten van de opgenomen patiënten onmogelijk was, maar dat is inmiddels via het bijschakelen van een noodcomputer verholpen.

De storing begon vanmorgen bij de telefooncentrale. Die is inmiddels weer operationeel, maar het ziekenhuis doet het dringende verzoek aan mensen om niet zelf contact op te nemen met het ziekenhuis. Dit voorkomt overbelasting van de centrale.

Ook zou het ziekenhuis vanmiddag de primeur van Overijssel hebben met het zetten van het eerste Janssen-vaccin. Dit gaat vanwege de storing ook niet door.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Meer over dit onderwerp:
ZORG HARDENBERG VECHTDAL
Deel dit artikel: