Boeing van Lufthansa vertrekt alsnog van Twente Airport, strop van ruim een ton

Een van de drie Boeings van Lufthansa is vanmiddag alsnog opgestegen van Twente Airport. Het vroegtijdig vertrek van het toestel kost de Twentse luchthaven ruim een ton aan gederfde parkeerinkomsten en andere kosten.

De drie geparkeerde Boeings 747 van Lufthansa mogen ook over een jaar nog vertrekken van Twente Airport, zo bepaalde de rechter afgelopen vrijdag.

De luchthaven had een kort geding aangespannen tegen de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT), die Twente Airport verbood om na juni 2021 de drie toestellen alsnog te mogen laten opstijgen.

Al begonnen

Hoewel de rechtbank Twente Airport gelijk heeft gegeven, was Lufthansa de afgelopen weken al begonnen met het 'uitpakken' van de vliegtuigen, die geparkeerd staan voor zogenoemde deepstorage.

"Lufthansa was al te ver met het vliegplan, het rooster voor het personeel en andere zaken", zegt Jan Schuring, algemeen-directeur van Twente Airport. "De kosten van het afzeggen zouden in de buurt komen van de resterende parkeeropbrengsten. Dus helaas."

Boeing 747-400 van Lufthansa stijgt op van Twente Airport  (Foto: News United, Dennis Bakker)
Boeing 747-400 van Lufthansa stijgt op van Twente Airport (Foto: News United, Dennis Bakker)

Misgelopen inkomsten

Door het vertrek van het toestel loopt Twente Airport ruim een ton aan parkeerinkomsten mis. Daarbovenop komen de extra kosten voor het vroegtijdig moeten laten vertrekken van het toestel. Het is voor de luchthaven, die vorig jaar ruim een miljoen euro verlies leed, een extra strop.

De laatste twee Boeings blijven tot uiterlijk juni 2022 op Twente Airport staan. Het vertrek van de Boeing trok veel bekijks; naar schatting 150 mensen keken vanaf de spottersheuvel toe hoe het toestel de lucht in ging.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Meer over dit onderwerp:
TWENTE AIRPORT ENSCHEDE
Deel dit artikel: