Nieuws

Appeltje als waardering voor IC-medewerkers; ChristenUnie toert langs Overijsselse ziekenhuizen

Appels bezorgd op IC van het Medisch Spectrum Twente in Enschede
Appels bezorgd op IC van het Medisch Spectrum Twente in Enschede © ChristenUnie Overijssel
De Statenfractie van de ChristenUnie is deze dagen druk in de weer om manden vol appels te bezorgen bij de IC-afdelingen van de Overijsselse ziekenhuizen. Ze noemen het een 'appeltje onder de riem steken' en willen daarmee hun waardering laten blijken voor de "geweldige inzet" van alle medewerkers van op de intensive care.
De appels worden of zijn inmiddels bezorgd in Zwolle, Deventer, Hardenberg, Almelo en Enschede. De fractie is zich ervan bewust dat zij de druk op de zorg en IC niet kan wegnemen en wil voor nu de medewerkers vooral steun betuigen.
Appels bezorgd in Hardenberg
Appels bezorgd in Hardenberg © ChristenUnie Overijssel

'Het raakt jullie altijd'

"Er zijn allerlei discussies gaande over het al dan niet versoepelen van maatregelen, salarisverhogingen en zorgbonussen. De spanning in de samenleving is hoog. Meer coronapatiënten accepteren en tegelijkertijd weten dat dit ten koste gaat van mensen met andere ziektes? Minder coronapatiënten, maar tegelijkertijd zien hoeveel schade er ontstaat door de maatregelen? Het zijn moeilijke dilemma’s. En wat er ook gekozen wordt, het raakt jullie altijd", zo schrijft de Overijsselse ChristenUnie in een begeleidende brief.
Appeltjes voor Isala in Zwolle
Appeltjes voor Isala in Zwolle © ChristenUnie Overijssel

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.