Nieuws

Tubbergen krijgt Glashoes, ondanks verdeeldheid gemeenteraad

Artist impression van het nieuwe gemeentehuis
Artist impression van het nieuwe gemeentehuis © BCT Architecten
De kogel is door de kerk: Tubbergen krijgt een nieuw gemeentehuis in de vorm van een Glashoes. De gemeenteraad heeft maandagavond ingestemd met het voorstel. Alleen het CDA stemde voor, maar de partij heeft de absolute meerderheid. De andere drie fracties stemden tegen.
De stemming maakt duidelijk dat er geen sprake is van een breed gedragen besluit. Met de komst van het Glashoes, een gemeentehuis met ruimte voor andere maatschappelijke instanties, heeft de gemeente een historisch besluit genomen; nooit eerder werd er zoveel geld geïnvesteerd. De plannen voor het Glashoes kosten elf miljoen euro.

Zwaar teleurgesteld

Alexander Plegt van Dorpen Centraal besloot meteen na de stemming uit de huidige coalitie te stappen. Of GB/VVD onderdeel blijft is nog de vraag. Fractievoorzitter Noortje Haarman gaf aan “nog het een en ander te moeten overwegen.”
Het CDA stemde tegen een amendement van de andere drie fracties. Deze wilden dat het college nieuw onderzoek zou doen naar het hotelconcept, een plan dat eerder op tafel heeft gelegen. Ook is een onderzoek naar draagvlak onder de inwoners volgens de partijen nodig om tot een goede keuze te kunnen komen, maar door de tegenstem van het CDA haalde dit voorstel het niet.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.