Afl 15 | De Impact van de Tweede Golf: terrassen open en zorgen in het ziekenhuis

Langzaamaan kruipen we uit de tweede lockdown deze coronacrisis. En ondertussen is de tweede coronagolf al overgegaan in een derde golf. Om te laten zien welke impact deze situatie op ons dagelijks (werk)leven heeft, vloggen meerdere Overijsselaars voor de serie 'De Impact van de Tweede Golf'. Zij nemen je overal in mee en laten alles zien. Van schrijnende situaties tot mooie, spontane momenten. Vandaag aflevering vijftien.

Het is al een flinke tijd geen vetpot voor de horecaondernemers. Het beetje speelruimte dat ze met de beperkte openstelling van de terrassen krijgen, stemt Arian Dijsselhof van Proeflokaal Zuid in Nieuwleusen voor nu even tevreden.

Hoge druk

Ondanks de er deze week versoepelingen zij ingegaan, blijft de druk op de ziekenhuiszorg onverminderd hoog. Ziekenhuisarts Jessica Boersma laat zien hoe het er nu aan toegaat in het Deventer Ziekenhuis.

Prikken

Waar eerder 'testen, testen, testen' het credo van het kabinet was, is dat inmiddels vervangen door 'prikken. prikken, prikken'. Niek Schenkeveld is prikker op de vaccinatielocatie in Deventer, die momenteel op volle toeren draait. Hoe gaat het er op zo'n priklocatie aan toe?

En er mogen weer honderd personen naar een uitvaart. Of toch niet? Uitvaartbegeleidster Marleen Bode legt uit hoe dat precies zit.

Aflevering gemist?

Kijk hier: aflevering 1

Kijk hier: aflevering 2

Kijk hier: aflevering 3

Kijk hier: aflevering 4

Kijk hier: aflevering 5

Kijk hier: aflevering 6

Kijk hier: aflevering 7

Kijk hier: aflevering 8

Kijk hier: aflevering 9

Kijk hier: aflevering 10

Kijk hier: aflevering 11

Kijk hier: aflevering 12

Kijk hier: aflevering 13

Kijk hier: aflevering 14

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Meer over dit onderwerp:
CORONAMAATREGELEN CORONAVIRUS
Deel dit artikel: