Nep-bankmedewerker licht vrouw (79) uit Raalte op en gaat op haar kosten shoppen in Heino

Opnieuw is een oudere vrouw het slachtoffer geworden van de slinkse babbeltrucs van oplichters. Een vrouw van 79 uit Raalte dacht dat ze een behulpzaam iemand van de bank aan de deur kreeg om haar bankpas op te halen. Even later staat dezelfde 'bankmedewerker' bij een supermarkt in Heino met haar bankpas voor een kapitaal aan cadeaukaarten af te rekenen.

De 79-jarige vrouw uit Raalte werd op donderdag 18 februari eerst gebeld door iemand die zich voordeed als medewerker van de ABN-Amro bank. Ze kreeg te horen dat er mogelijk iets mis was met haar bankrekening. Ze werd verzocht de bankpas door te knippen en in een envelop te doen.

Haar pas werd even later opgehaald door de man, die kort daarna is gefilmd bij het filiaal van Albert Heijn in Heino. Later blijkt dat binnen 24 uur er elf keer geld wordt opgenomen van de rekening van de vrouw uit Raalte. Dat gebeurde in Raalte, Heino, Enschede, Arnhem en Wageningen.

De politie blijft waarschuwen voor deze vorm van oplichting. Banken vragen nooit om de bankpas door te knippen en in een envelop te doen. Bankpassen worden ook nooit opgehaald aan de deur. Het beste advies is: word je gebeld met een soortgelijk verhaal, bel altijd het nummer dat je zelf hebt van de bank om na te vragen of het verhaal klopt.

Update 10 mei: de verdachte is herkend.

Onder de Loep (Foto: Onder de Loep)
Onder de Loep (Foto: Onder de Loep)
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Meer over dit onderwerp:
RAALTE HEINO ONDER DE LOEP
Deel dit artikel: