nieuws

"Clubhuis Satudarah Enschede moet per direct dicht"

Clubhuis Satudarah in Enschede
Clubhuis Satudarah in Enschede
Motorclub Satudarah moet per direct het clubhuis in Enschede sluiten. De leden hebben twee weken de tijd om het verbouwde pand aan de Parkweg terug te brengen in de oude staat. Dat zegt burgemeester Den Oudsten van Enschede. Hij verstuurt morgen een brief met die strekking aan de motorclub.
Die houding is het gevolg van een gerechtelijke uitspraak van twee weken geleden. De rechter bepaalde in kort geding én in de zaak zelf dat de motorclub het clubhuis aan de Parkweg moet sluiten omdat het gebruik in strijd is met het bestemmingsplan.
De advocaat van de motorclub heeft eerder al gezegd tegen het vonnis in beroep te gaan. Hij kan de Raad van State vragen om een voorlopig uitstel van ontruiming. Burgemeester Den Oudsten is er niet over ingelicht dat dit is gebeurd en zet de ontruimingsprocedure door. Wat er met het pand aan de Parkweg gebeurt als Satudarah dat heeft verlaten is nog niet bekend. Voorlopig zijn er geen plannen het bestemmingsplan alsnog aan te passen zodat er een clubhuis mogelijk is.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.