Ex-neuroloog Jansen Steur niet bij start rechtszaak

Ex-neuroloog Jansen Steur van het Medisch Spectrum Twente in Enschede, is morgen niet bij de start van zijn strafproces voor de rechtbank in Almelo. Dat meldt de Twentsche Courant Tubantia. Als de rechters zich inhoudelijk over de strafzaak buigen, is de omstreden ex-specialist wél aanwezig.

Volgens zijn advocaat zal de oud-neuroloog zijn ex-patiënten niet ontlopen. Bij een zogeheten regiezitting waarvan morgen sprake is, hoeft een verdachte niet te komen. Ex-patiënten hebben aangekondigd wél bij de start van het proces aanwezig te zijn. Het proces tegen Jansen Steur begint bijna vier jaar nadat RTV Oost en de Twentsche Courant Tubantia ontdekten dat de neuroloog in een Duitse privékliniek aan het werk was.

 

Wanneer de inhoudelijke behandeling van de strafzaak begint is nog onbekend; dat kan nog maanden duren. Jansen Steur zou vanaf 1998 bij tientallen patiënten mogelijk opzettelijk verkeerde diagnoses hebben gesteld. Dat waren meestal diagnoses van Alzheimer, waarmee de ex-neuroloog de levens van de mensen verwoestte. Een patiënt pleegde zelfmoord. Het Openbaar Ministerie denkt een verband tussen de zelfmoord en de verkeerde diagnose te kunnen bewijzen. Jansen Steur wordt verder verdacht van valsheid in geschrifte, het in hulpeloze toestand brengen en laten van patiënten en verduistering.

Meer over dit onderwerp:
Nieuws Neuroloog Jansen Steur Dossiers
Deel dit artikel:

Reageren