Nieuws

Zwembadplannen in Enschede klaar, stad krijgt twee nieuwe zwembaden

Het nieuwe zwemcomplex wordt gebouwd naast het huidige zwembad Aquadrome
Het nieuwe zwemcomplex wordt gebouwd naast het huidige zwembad Aquadrome © Reitsema&Partners
Na jaren steggelen heeft Enschede de nieuwbouwplannen voor twee nieuwe zwembaden klaar. De stad krijgt een nieuw zwembadcomplex dat bestaat uit een 25 meter wedstrijdbad met acht banen, en een 25 meter instructiebad met vijf banen.
De plannen zijn gisteravond gepresenteerd in een besloten sessie voor de Enschedese gemeenteraad. De plannen zijn tot stand gekomen in samenwerking met Sportaal, de beheerder van de zwembaden in Enschede, en een aantal verenigingen die van de zwembaden gebruikmaakt.
De huidige zwembaden in Enschede, Het Slagman en Het Aquadrome, zijn sterk verouderd. Het Slagman dateert uit 1976 en is niet meer te renoveren. De afgelopen jaren passeerden diverse nieuwbouwplannen de revue, maar meermaals werden ze afgeschoten vanwege te hoge kosten.

Nieuwe zwemcomplex

Het nieuwe zwembadcomplex komt parallel aan de bestaande buitenbaden van zwembad Aquadrome te liggen. Het complex voldoet volgens de gemeente straks aan alle duurzaamheidseisen, zoals warmtepompen en zonnepanelen. De huidige instructiebaden van het Aquadrome en het wedstrijdbad van Het Slagman gaan pas dicht als het nieuwe zwemcomplex gereed is.
Het recreatiebad van Het Aquadrome, waar vorige maand een grote lekkage ontstond, blijft in de nieuwe plannen alleen open in de weekenden en de schoolvakanties.

Klaar in 2024

"We krijgen een prachtig nieuw zwembadcomplex in onze stad, daar zijn we ontzettend blij mee", zegt verantwoordelijk wethouder Niels van den Berg. De gemeenteraad moet overigens nog wel instemmen met de plannen. Als zij groen ligt geeft, opent het nieuwe zwemcomplex naar verwachting in de zomer van 2024 de deuren.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.