Nieuws

Bejaarde stalker uit Dalfsen te dement om terecht te staan

Rechtbank Almelo
Rechtbank Almelo © RTV Oost
Een 76-jarige man uit Dalfsen is zo dement dat hij zijn eigen rechtszaak niet meer kan volgen. Dat vindt de officier van justitie. Daarom zou de man niet meer vervolgd moeten worden voor het stalken van een vrouw uit Almelo. Dat werd vanmorgen duidelijk tijdens de behandeling van de rechtszaak van de man.
De bejaarde zou eind 2018 vele aangetekende brieven met beledigende inhoud hebben gestuurd aan de vrouw in Almelo. Ook zou hij op haar naam bloemen en pakketten verstuurd hebben. Daarnaast zou de man regelmatig hebben rondgehangen rond de woning van het slachtoffer in Almelo. En daar ging hij ook mee door toen hij een verbod opgelegd kreeg om binnen een straal van een kilometer rond de woning te komen.

Erg verward

Bij de aanhouding van de 76-jarige, begin 2019, werd duidelijk dat hij erg verward was. De man zou een geschiedenis hebben met psychische problemen zoals schizofrenie. Daar is sinds begin 2020 een zeer snel ontwikkelende dementie bijgekomen. De bejaarde zit op dit moment ook gedwongen op een gesloten afdeling.
Volgens deskundigen begrijpt hij niets meer, ook niet van zijn rechtszaak. Omdat een verdachte in Nederland in ieder geval nog iets moet begrijpen van zijn rechtszaak en in staat moet zijn om vragen te beantwoorden, heeft de officier van justitie gevraagd om de vervolging te stoppen.
De rechtbank doet op 12 mei uitspraak .

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.