Nieuws

Nieuwe verdachte in slepende familievete over vishandel in Genemuiden

Nieuwe verdachte in langslepende familievete in Genemuiden
Nieuwe verdachte in langslepende familievete in Genemuiden © Getty Images
Het duurt inmiddels al jaren: een ruzie tussen drie broers over een vishandel in Genemuiden. De vete bereikte vorig jaar haar hoogtepunt toen een van hen de woning van zijn broer met een geweer beschoot. De man (53) werd veroordeeld tot vier jaar cel, maar nu blijkt ook zijn 29-jarige schoonzoon verdachte in de langlopende familievete.
De reden? Volgens de officier van justitie plaatste de 29-jarige smadelijke berichten op Facebook en reed hij met zijn auto in op een werknemer van de vishandel uit Genemuiden.

Familievete

De broers kregen een paar jaar terug onenigheid met elkaar, nadat twee van de drie besloten dat ze zonder hun 53-jarige broer verder wilden. Deze broer had ongewenst de aandacht getrokken toen hij zijn buren lastig viel met dreigbrieven en een verpakte varkenssnuit.
De vete bereikte vorig jaar haar hoogtepunt toen de voor stalking veroordeelde broer midden in de nacht de woning van een van zijn broers met een geweer beschoot. Zeker vier kogels raakten de ramen van de woning. Er raakte, ondanks dat het gezin van zijn lag te slapen, niemand gewond.

Herkend

De 53-jarige werd door een van de kinderen herkend en door een arrestatieteam van de politie op zijn vissersboot in Hasselt aangehouden. Daarbij werden schoten gelost, omdat de man zich niet aan de aanwijzingen van agenten hield.
Maar niet alleen de 53-jarige is dus verdachte in de familievete. Ook zijn schoonzoon moest voor de rechter verschijnen. De strafzaak tegen de 29-jarige stond donderdag per abuis in Almelo op de zittingsrol. De zaak had in Zwolle moeten staan.
De Almelose politierechter besloot dat er nog verschillende getuigen door de onderzoeksrechter gehoord moeten worden. Wanneer de zaak verder gaat, is niet bekend.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.