Overige sporten

Dutch Youngster Festival en Outdoor Wierden gaan door

Outdoor Wierden gaat door
Outdoor Wierden gaat door © www.digishots.nl
Het Dutch Youngster Festival en Outdoor Wierden gaan ook dit jaar door. De organisatie heeft van de gemeente Wierden en de Veiligheidsregio Twente het groene licht gekregen om de twee evenementen eind mei en begin juni te houden. Dat gebeurt wel onder strikte voorwaarden en op sobere wijze: zonder publiek, horeca en feestavonden.
“Na lang wikken en wegen hebben we dit besluit woensdag genomen. Dat vorig jaar bewezen is dat het op een veilige manier kan heeft ook meegespeeld in de beslissing ervoor te gaan. Onze accommodatie De Vossenbos krijgt twee weken lang de status van topsportlocatie, waarmee we ook voldoen aan de eisen van de internationale paardensportfederatie FEI en de geldende regels van de overheid", schetst voorzitter Ruben Hofman.

Voorbereiding op EK en Olympische Spelen

Het Dutch Youngster Festival (DYF) met de traditionele landenwedstrijden (CHIO’s), van 26 tot en met 30 mei, betekent voor de jonge ruiters een van de laatste testcases voor het EK jeugd. Outdoor Wierden, van 2 tot en met 6 juni, biedt senioren de kans zich op het niveau van een CSI1 en CSI2 te meten met (inter)nationale concurrenten en kan worden gezien als een mogelijkheid paarden weer naar het absolute topniveau toe te werken richting onder meer het EK en de Olympische Spelen.

Geldende protocollen

“Uiteraard zullen we allerlei extra maatregelen treffen om deze wedstrijden volgens de geldende protocollen goed te laten verlopen. Stiekem hopen we er nog wel op dat we nog kunnen meeliften op de regels die momenteel voor terrassen gelden. Met elkaar zijn we blij, optimistisch en heel enthousiast om op een nette manier deze prachtige topsport in Oost-Nederland en Twente in het bijzonder te kunnen blijven bieden", aldus Hofman.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.