Enschede vindt late trein tijdens Serious Request onnodig

Enschede wil niet betalen voor latere treinen tijdens het 3 FM Serious Request in Enschede eind dit jaar.

De NS vraagt 5.000 euro per trein. Dat hebben burgemeester en wethouders er niet voor over, zo laten ze weten in een brief aan de gemeenteraad. Enschede heeft gekeken of er voor de begin- en slotavond een latere trein ingezet moet worden. Op de beginavond, op 18 december, laten de deejays zich om 21 uur opsluiten in het Glazen Huis en op de slotavond, 24 december, is het muziekspektakel om 22 uur afgelopen. In beide gevallen hebben de duizenden aanwezigen volgens de gemeente nog genoeg tijd om de laatste trein te halen. Die vertrekt om 22.45 uur.

 

Na opera wel extra treinen

Tijdens de opera De Götterdämmerung in het Wilminktheater liet de gemeente op twee avonden een extra trein rijden zodat de bezoekers in alle rust naar huis konden. De NS vroeg daarvoor echter 2.000 euro, terwijl ze nu de commerciële prijs van 5.000 euro in rekening brengt. Het is onduidelijk waarom de NS niet ook nu een korting geeft.

 

De NS heeft de stichting Enschede Promotie en de gemeente laten weten dat ze wel langere treinen laat rijden en het station in sfeer aankleedt.

 

'Nieuwe dienstregeling al gunstiger'

Sinds enkele maanden wordt er weer gevraagd om latere intercity's naar het westen, door de politiek, culturele instellingen en studenten. De laatste intercity naar het westen vertrekt nu nog om half elf 's avonds, maar in de nieuwe dienstregeling die in december ingaat, vertrekt die trein ruim een kwartier later.

 

Volgens burgemeester en wethouders is dat voor de bezoekers van voorstellingen het verschil tussen een haastig en een rustig vertrek uit het theater. Het college blijft zich, samen met de Regio Twente inzetten voor een latere intercity en ziet dit extra kwartier als een eerste stap.

 

De NS heeft twee jaar lang in de vakantiemaanden een nachttrein laten rijden tussen Enschede en Schiphol maar is daarmee gestopt om dat het niet rendabel zou zijn.

Meer over dit onderwerp:
Nieuws Serious Request Enschede Inactief Acties
Deel dit artikel:

Reageren