Enschede gaat voor titel Fietsstad 2014

Enschede wil Fietsstad 2014 worden. De stad stelt zich kandidaat voor die titel. Volgend jaar najaar wordt duidelijk of Enschede bij de vijf genomineerden hoort.

De Fietsstadverkiezing wordt elke drie jaar gehouden en is het laatst gewonnen door Den Bosch. Enschede vindt dat ze nu zoveel doet voor een goed fietsklimaat dat het nu haar beurt is. Zo is er inmiddels een fietssnelweg, een nieuwe overdekte fietsenstalling bij het station en zijn fietspaden opgeknapt. Enschede vindt deelname aan de verkiezing een goede gelegenheid om de stad en het fietsbeleid landelijk voor het voetlicht te brengen.

 

Enschede stond jarenlang bekend bekend als en fietsvriendelijke stad, in de jaren dat fervent fietser Dick Buursink er nog wethouder was. Uit recent onderzoek van de fietsersbond blijkt dat de fietser de afgelopen tien jaar steeds meer in het gedrang is gekomen en de stad, zeker in de beleving van de inwoners meer aandacht had voor de automobilisten. Enschede wil daar met de vorig jaar vastgestelde Fietsvisie verandering in brengen.

 

Zwolle heeft in 2002 geprobeerd Fietsstad van Nederland te worden. De stad behoorde bij de vijf genomineerden maar greep uiteindelijk naast de titel.

Meer over dit onderwerp:
Nieuws
Deel dit artikel:

Reageren