Waterschap WDODelta begint weer met controle waterkwaliteit zwemplassen

Waterschap Drents Overijsselse Delta (WDODelta) start met het controleren van de waterkwaliteit van zwemplassen. Hierbij wordt onderzocht of de kwaliteit van het water voldoet aan de wettelijke normen en richtlijnen. In de zomermaanden controleert het waterschap deze wateren. Morgen start het badseizoen, dat duurt tot 1 oktober.

De zwemlocaties waarvan de waterkwaliteit wordt gecontroleerd, zijn door de provincies Drenthe en Overijssel aangewezen als officiële open zwemwateren. Er wordt onder meer gelet op troebelheid, geur, kleur en zuurgraad van het water. Ook is het belangrijk dat er geen verontreiniging met olie, vuil of ongewenste bacteriën voorkomt én wordt nauwlettend de aanwezigheid van blauwalgen in de gaten gehouden.

Officiële zwemplassen

Het waterschap adviseert alleen in wateren te zwemmen die door de provincies zijn aangewezen als officiële open zwemwateren. In het Overijsselse gebied van WDODelta zijn dit De Tussenboerslanden (Nijeveen), Surfstrand West Belterwijde, Zwemeiland Bovenwijde (Giethoorn), Veneger Gat aan de Veneweg (Wanneperveen), de Wijthmenerplas, de Agnietenplas en de Milligerplas (Zwolle), De Zwarte Dennen (IJhorst), Heidepark (Lemelerveld) en kolkbad De Lange Kolk (Den Nul).

Daarnaast zijn er semi-openbare zwemplassen, alleen toegankelijk voor gasten of bewoners van het betreffende park. Dit zijn de zwemplas op camping Heino, de zwemvijver op bungalowpark Reggewold (Vilsteren) de zwemplassen op camping Hellendoorn en bij camping De Hoogte (Eesveen) en het Summercamp in Heino.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Meer over dit onderwerp:
WATERSCHAP DRENTS OVERIJSSELSE DELTA
Deel dit artikel: