Nieuws

Enschede adviseert Duitsers niet deze kant op te komen vanwege hoge coronacijfers

Enschede wil liever niet te veel Duitse kentekens zien vandaag
Enschede wil liever niet te veel Duitse kentekens zien vandaag © Archief RTV Oost
Normaal gesproken vaart de gemeente Enschede wel bij veel bezoekers uit Duitsland. Maar de gemeente heeft de oosterburen voor vandaag en morgen geadviseerd vooral in eigen land te blijven.
"De coronacijfers zijn aan deze kant van de grens aanzienlijk hoger dan aan Duitse zijde", legt Ton Kamp namens de gemeente uit. "Het is dan ook beter dat men nog even aan de eigen kant van de grens te blijven. Andersom geldt dat voor ons ook. Wij worden ook geacht niet naar Duitsland te gaan."

'Een maand langer'

Volgens Kamp hebben meerdere Duitse zenders zich eerder deze week gemeld voor een toelichting op het advies. "Het is niet verstandig de grenzen op te zoeken, letterlijk en figuurlijk. Anders zitten we zo maar nog een maand langer in deze ellende." Geen overwegend witte kentekenplaten dus in de parkeergarages.
En waar Enschede Promotie er in andere jaren voor zorgde dat Enschede in Duitse media wordt aangeprezen en er zelfs een tram met Enschedese opschriften door Essen reed, is nu gevraagd de boot af te houden. "Even nog niet. Laten we verstandig blijven met z'n allen", luidt de nuchtere constatering van Kamp.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.