nieuws

Veel mediabelangstelling voor zaak Jansen Steur

De eerste zitting in de strafzaak tegen neuroloog Ernst Jansen Steur trekt woensdag veel belangstelling van de media. Maar op de publieke tribune van de rechtbank in Almelo zitten maar ongeveer 20 mensen, terwijl op veel belangstelling van slachtoffers of nabestaanden van slachtoffers was gerekend. De zaak is om half 10 begonnen.
De zaak tegen de hersenspecialist is volgens het Openbaar Ministerie de "grootste medische rechtszaak die ooit in Nederland is gevoerd." Jansen Steur stelde bij ruim honderd patiënten de diagnose alzheimer, parkinson of MS (multiple sclerose), terwijl deze mensen die ziekte niet hadden.
Eerder werd bekend dat op grond van foute diagnoses van de arts mogelijk 13 onnodige hersenoperaties zijn uitgevoerd in Medisch Spectrum Twente, waar de specialist tot 2003 werkte. Daarna heeft hij nog in Duitsland gewerkt als neuroloog. Jansen Steur is woensdag niet bij de zitting aanwezig. De rechtbank behandelt woensdag alleen verzoeken van het OM en de verdediging voor nader onderzoek.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.