Verontwaardiging over nachttreinen Serious Request Enschede

De PvdA in Enschede is verontwaardigd over het besluit om geen extra nachttreinen in te zetten tijdens 3FM Serious Request eind december. Gisteren besloten burgemeester en wethouders van Enschede dat die nachttreinen niet nodig zijn.

Dat betekent dat bezoekers aan het Glazen Huis van 3FM eind december met de laatste trein om 22.45 uur naar huis moeten of in de stad blijven hangen. Een extra trein die later vertrekt kost 5.000 euro. Dat heeft de gemeente er niet voorover.

Politiek roert zich, bereikbaarheid in het geding
Voor PvdA-fractievoorzitter Van Lier is dat reden voor schriftelijke vragen. Hij vindt de bereikbaarheid van de stad tijdens zo'n spraakmakend evenement van groot belang. Van Lier wijst burgemeester en wethouders erop dat die eerder zelf hebben laten weten er net zo over te denken.

Hij wil weten wat de afweging is geweest nu niet in te stemmen met die extra treinen, of er nog met de NS wordt onderhandeld en vooral welk alternatief het college achter de hand heeft om ervoor te zorgen dat de mensen alsnog naar huis kunnen. Het laatste woord is daar volgens hem nog niet over gezegd. Van Lier wil het openbaar vervoer tijdens Serious Request komende maandag in een commissievergadering bespreken.  Ook fractievoorzitter Van der Noordt van Enschede Solidair heeft al snel laten weten zich niet bij de weigering neer te leggen.

 

De gemeente Enschede, stichting Enschede Promotie en 3FM verwachten eind december duizenden mensen in de stad, die kijken naar de drie deejays die zonder te eten vanuit het Glazen Huis op de Oude Markt een week lang tegen betaling verzoekplaten draaien voor het goede doel.

Emotioneel appèl op gemeentebestuur
De berichtgeving via RTV Oost dat er geen latere treinen worden ingezet voor dit spraakmakende evenement, veroorzaakt een golf aan reacties. Een studente mailde wethouder Van Hees, de gemeenteraadsfracties en busvervoerder OAD. In een emotionele e-mail vertelde ze zich te schamen voor de stad en alle ludieke initiatieven te willen stoppen. Volgens haar heeft het geen zin voor mensen uit andere delen van het land om naar Enschede te komen en zouden andere gemeenten daar heel anders me omgaan. Ze doet een beroep op het gemeentebestuur om het openbaar vervoer rond het evenement alsnog goed te regelen.      

Meer over dit onderwerp:
Nieuws Serious Request Enschede Inactief Acties
Deel dit artikel:

Reageren