Mogelijk toch nachttreinen tijdens Serious Request

Mogelijk worden er toch nachttreinen ingezet tijdens het begin en het slotfeest van Serious Request in Enschede. De Nederlandse Spoorwegen en de gemeente Enschede voeren daarover vandaag opnieuw gesprekken.

De NS vraagt 5.000 euro voor een nachttrein en dat wil de gemeente Enschede niet betalen. NS zet bij evenementen alleen extra treinen in als er veel bezoekers worden verwacht. Daar hoeft niet voor betaald te worden, volgens een woordvoerder omdat de NS zelf het meeste baat heeft bij goed vervoer.


NS vergelijkt Enschede met Groningen

Voor Serious Request, in de week voor kerst, vindt de NS extra treinen in de nacht echter niet nodig. Ze beroept zich op ervaringen in Groningen en Leiden. Enschede denkt daar anders over. De NS wil daar aan tegemoet komen, maar wel tegen een huurprijs van 5.000 euro per trein. Zoveel wil de noodlijdende gemeente Enschede niet betalen.  

 

Enkele jaren geleden, toen 3FM Serious Request in Groningen was, werden bij het slotfeest extra treinen ingezet. Daar maakte, volgens een NS-woordvoerster, bijna niemand gebruik van, omdat de meeste mensen uit Groningen kwamen. Ze verwacht hetzelfde in Enschede.

'Genoeg treinen beschikbaar'
Het feest op het Van Heekplein is op de slotavond om 22.00 uur afgelopen en de laatste intercity vertrekt om 22.45 uur. Dat kunnen de reizigers volgens haar makkelijk halen. Ze denkt dat het aantal reizigers die avond erg zal meevallen. De inzet van een nachttrein zou de NS daarom veel geld kosten.

Voor een goede afwikkeling van het vervoer heeft de NS extra treinen achter de hand en als het nodig is kan de dienstregeling op het laatste moment nog uitgebreid worden.


Enschede neemt geen genoegen met weigering
Stichting Enschede Promotie en de lokale politiek met de PvdA voorop, leggen zich daar niet bij neer. Enschede Promotie wil de onderhandelingen voortzetten en de PvdA wil de wethouder komende maandag ter verantwoording roepen.

De NS ziet zichzelf gedwongen, door de lokale politiek en de media-aandacht, om de hele inzet van treinen nog eens te bezien. De regio-directeur en wethouder Van Agteren van Enschede voeren daar vanmiddag gesprekken over. De uitkomst daarvan wordt later vandaag bekend.     

Meer over dit onderwerp:
Nieuws Serious Request Enschede Inactief Acties
Deel dit artikel:

Reageren