Belangrijke winst GA Eagles op FC Emmen

Go Ahead Eagles heeft vrijdagavond de aansluiting met de top weer gevonden na een overwinning op laagvlieger FC Emmen. In De Adelaarshorst werd het 2-1 voor de ploeg van trainer Erik ten Hag.
Het duel begon goed voor de Deventer ploeg, want al na vijf minuten zorgde Kolder na een mooie aanval voor de 1-0 na een assist van Houtkoop. Die was zelf na ruim een half uur dicht bij de tweede treffer, maar raakte de paal. Emmen zette daar weinig tegenover, maar kwam aan het einde van de eerste helft wel uit de verdedigende stellingen. Een doelpunt leverde dit echter niet op.
Tien minuten na rust was het ineens gelijk in Deventer. Metaj schoot fraai binnen van afstand en bracht beide ploegen op gelijke hoogte. Toch bleven de drie punten in eigen huis voor Go Ahead Eagles. Nadat Kolder een grote kans mistte op de 2-1, maakt Promes die wel. Ook hij schoot van afstand binnen en bracht Go Ahead daarmee de zevende overwinning van het seizoen.
Go Ahead Eagles stijgt door de winst naar plek vijf in de stand van de Jupiler League. De ploeg heeft 26 punten uit vijftien duels.

Go Ahead Eagles - FC Emmen 2-1

1-0 Marnix Kolder (5)
1-1 Shkodran Metaj (55)
2-1 Quincy Promes (78)
Arbiter: Kamphuis
Geel: Maynard
Go Ahead Eagles: Marsman, Karami, Schuurman (Heerkens/82), Overgoor, Misidjan, Suk, Promes, Van der Linden, Peters (Antonia/68), Kolder, Houtkoop.
FC Emmen: Van der Vlag, Bakkati, Kunst, Van der Linden, Maynard (Ter Heide/80), Velda, Almubaraki (Rojer/76), Metaj, Wijks, Mamedov, Weghorst.