Naaktfoto's scholieren Zwolle en Nieuwleusen via internet

Naaktfoto's van zeker 5 scholieren uit Zwolle en Nieuwleusen circuleren op internet. Op scholen in deze gemeentes zijn de foto's het gesprek van de dag.

Een van de meisjes heeft foto's van zichzelf gemaakt met haar mobieltje. Terwijl ze voor de spiegel staat is ze volledig naakt te zien. Zij zou deze foto naar een vriend hebben doorgestuurd en die zou het op Twitter hebben geplaatst. In totaal gaat het in Zwolle en Nieuwleusen om zeker 5 jonge meiden.

 

Middelbare school het Agnieten College in Nieuwleusen zegt dat ouders en leerlingen inmiddels zijn gewaarschuwd voor het gevaar van het rondsturen van foto's via internet. De impact is vaak groter dan de scholieren in eerste instantie zelf denken. Toen aan het licht kwam dat dit gebeurde heeft de school extra informatie en waarschuwingen uit gedaan.

 

Ook het Meander College in Zwolle heeft gewaarschuwd voor de gevaren van het lukraak plaatsen van foto's op social media als Facebook en Twitter. Om de meisjes te beschermen heeft de school sancties afgekondigd op het verder verspreiden van de naaktfoto's. Het bewuste meisje is door enkele leerkrachten naar huis gebracht waar ook een indringend gesprek is gevoerd met haar ouders. Inmiddels zou ze alweer lessen hebben gevolgd.

 

Het rondgaan van sexueel getinte foto's en video's zou een nieuw fenomeen zijn in social media, genaamd 'Sexting'. Ongewenst verspreiden van foto- en videomateriaal van derden is strafbaar.

 

Bekijk de video in HD op YouTube.

Meer over dit onderwerp:
Nieuws
Deel dit artikel:

Reageren