PVV irriteert wethouder Enschede in kwestie moskee

Wethouder Hatenboer van Enschede weigert zijn excuses aan te bieden aan de omwonenden van het voormalige DCW-terrein, alleen omdat de PVV dat wil. Volgens Hatenboer is het contact met de bewoners goed.

Dat zei hij gisteravond in een vergadering van de stadsdeelcommissie Oost. Daarin kwam het plan aan de orde om op de plek van het oude DCW-pand aan de Kuipersdijk een moskee te bouwen. Tegenstanders hebben zich verenigd in de stichting Enschede NON. Die stichting heeft fractievoorzitter Mulder van de PVV Overijssel als woordvoerder aangewezen.

Communicatie is twistpunt
Mulder haalde de communicatie met de burgers aan. De gemeente zou het daarin laten afweten, waardoor er veel onrust in de buurt zou zijn ontstaan. Hatenboer spreekt dat tegen en zegt goed contact te hebben met de wijkraad die de bewoners uitstekend vertegenwoordigt.

Hij wil duidelijke afspraken tussen gemeente en burgers voor het ontstaan van draagvlak. Mulder vermoedt dat die er niet komt en dat nu al duidelijk moet zijn dat het project wordt weggestemd. Hij nodigt de raadsleden uit te gaan kijken bij de moskee in Deventer waar wordt opgeroepen tot een dagelijks gebed.


'Eén of ander misverhaal'
Hatenboer zegt het raar te vinden dat Mulder uit Zwolle is gekomen 'met één of ander misverhaal' om mensen uit Enschede te vertegenwoordigen, die dat zelf heel goed kunnen. Hij zegt dat Enschede geen stichting nodig heeft om met de inwoners in gesprek te gaan. Hij houdt contact met de bewoners via een werkgroep van de wijkraad.

Meer over dit onderwerp:
Nieuws
Deel dit artikel:

Reageren