nieuws

Regionale opleiding Landstede onder toezicht

De regionale opleiding ROC Landstede staat onder verscherpt toezicht van de Onderwijsinspectie. Landstede heeft een tekort van 6,5 miljoen euro op de begroting.
Volgens woordvoerder De Groot van Landstede heeft de opleiding vorig jaar te maken gekregen met veel onvoorziene uitgaven. Zo moest het ICT-systeem op orde gebracht worden en moest de opleiding een extra stroom nieuwe leerlingen voorfinancieren. ,,Landstede heeft veel nieuwe leerlingen gekregen, meer dan verwacht. Dat is natuurlijk goed voor de school, maar als opleiding moet je dat eerst zelf betalen. Later komt het geld voor de leerlingen pas terug uit Den Haag", aldus De Groot.
ROC Landstede, met ondermeer vestigingen in Zwolle, Olst-Wijhe en Bathmen, accepteert het verscherpt toezicht. ,,We worden uit overheidsgeld gefinancierd, dus dan is het vanzelfsprekend dat ze een vinger aan de pols willen houden." De opleiding denkt komend jaar uit de rode cijfers te komen, waarna het toezicht vanuit de Onderwijsinspectie kan vervallen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.