nieuws

Kwart miljard voor doortrekken van Twentekanaal

Europa stelt 250 miljoen beschikbaar om het Twentekanaal aan te sluiten op het Duitse Mittelandkanaal. Het besluit is vandaag genomen.
Het plan moet in nauwe samenwerking met de Nederlandse en Duitse overheid uitgevoerd worden. In totaal kost het doortrekken van het kanaal ruim anderhalf miljard euro. De verbetering van het Europese vaarnetwerk voor binnenvaartschepen is noodzakelijk om het alsmaar groeiende containervervoer over de weg en het spoor te ontlasten. Met name Twente zal hiervan profiteren.
Toch zijn Twentse ondernemers ook sceptisch over de plannen. Het doortrekken van het Twentekanaal kan weleens betekenen dat containerschepen linea recta doorvaren naar Duitsland, waardoor de overslag van goederen in deze regio gevaar loopt. En dat kost werkgelegenheid. Zover is het nog niet. Eerst zullen ook de Nederlandse en Duitse overheid bereid moeten zijn om in de verbetering van het Europese vaarnetwerk te investeren. Mocht dat niet het geval zijn, dan loopt de regio de miljoenen subsidie uit Europa mis.
Bekijk de video in HD op YouTube.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.