Eis van 2 jaar voor aandeel dodelijke ruzie in Almelo

De ruzie waarna Almeloër Aziz Kara afgelopen zomer overleed, is een duidelijk gevolg van een maatschappij die steeds onverdraagzamer wordt en waar een verkeerde blik beantwoord wordt met agressie en geweld. Dat zei officier van justitie Tromp voordat ze een celstraf van 2 jaar eiste tegen de buurman van het slachtoffer.

De 61-jarige buurman Henk van der W. zou Aziz Kara tijdens een ruzie geduwd hebben, waardoor deze met zijn hoofd op straat viel. Aziz overleed aan hersenletsel.

 
 

Onenigheid tussen beide families

Aan de ruzie zou jarenlange onenigheid vooraf gegaan zijn tussen de Almelose buren. De oorzaak van die ruzie wordt volgens officier van justitie Tromp niet duidelijk. Er gaan verhalen rond dat de familie van Van der W. gestalkt zou worden door leden van de familie van het slachtoffer. Tegelijkertijd zou er andersom sprake zijn van racisme. Aanklaagster Tromp stelt dat het er op neer komt dat beide families te weinig belangstelling hadden voor elkaar, terwijl ze toch buren waren.

Vechtpartij tussen beide zoons

Op 23 juni liep een confrontatie tussen de vrouw van de 61-jarige en de zoon van de buren uit de hand. Een vechtpartij ontstond tussen de beide zoons van de families. Daarbij vielen stevige klappen. Vervolgens zou er even niets zijn gebeurd, totdat de vrouw van de 61-jarige aangevallen zou zijn door het latere slachtoffer. Henk van der W. zegt dat hij het slachtoffer vervolgens een duw gaf en deze toen viel.

Openlijke geweldpleging

Volgens de officier van justitie is er sprake van openlijk geweld, waarbij beide partijen elkaar in de haren vlogen. Zoon Wiebe van der W. heeft geen rol gespeeld in de dood van Aziz Kara. Wel heeft hij geweld gebruikt tegen de zoon van het slachtoffer. Daarom wil justitie dat hij veroordeeld wordt tot 6 maanden gevangenisstraf, waarvan 3 maanden voorwaardelijk, en een werkstraf van 60 uur.

Overige verdachten voor de rechter

Vanmiddag stonden nog twee verdachten voor de rechter. Het gaat om de zoon van het slachtoffer en de buurvrouw. De zoon van Aziz Kara is volgens officier van justitie Tromp schuldig aan geweld tegen zijn buurman en zoon. Toch vindt Tromp dat hij daar geen straf voor moet krijgen. Zoon Deniz is door de gang van zaken al zwaar genoeg gestraft. Hij raakte zijn vader kwijt, zat in voorarrest toen zijn vader in het ziekenhuis lag en moest al die tijd leven met de druk van vervolging. Voor de rechter ontkende zoon Deniz dat hij geweld gebruikte. Hij zegt dat hij een keer uithaalde naar zijn buurman om zich te verdedigen, meer niet. Tegen de buurvrouw is een taakstraf van 30 uur geëist. Over twee weken doet de rechtbank uitspraak.

Meer over dit onderwerp:
Nieuws
Deel dit artikel:

Reageren