nieuws

Han Noten weg uit Eerste Kamer

Han Noten, burgemeester van Dalfsen, stapt op als lid van de Eerste Kamer.
Dat heeft hij vanavond gezegd in het tv-programma Nieuwsuur. Hij is toe aan iets nieuws en krijgt 'af en toe' ook minder plezier in het werk in de Senaat. De beschouwende rol van de Eerste Kamer maakt steeds meer plaats voor een politieke, stelt hij vast.
Eerder vandaag werd bekend dat Noten is benoemd als voorzitter van de raad van commissarissen van zorgconcern Espira en Woonzorg Nederland. De burgemeester van Dalfsen volgt Martin van Rijn op, die vanwege toetreding tot het kabinet als staatssecretaris zijn functie heeft neergelegd. Noten heeft in het verleden verschillende bestuurlijke functies bekleed, onder meer bij de NS en bij Actiz. Momenteel is hij ook nog commissaris bij Heisterkamp Transport in Oldenzaal en bij Roto Smeets in Deventer. Espira en Woonzorg Nederland werken nauw samen en hebben hetzelfde bestuur.
Noten is sinds 2003 lid van de PvdA-fractie in de Eerste Kamer geweest. Hij was fractievoorzitter en voorzitter de commissie voor Sociale Zaken en Werkgelegenheid en vice-voorzitter van de commissie voor Economische Zaken.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.