FC Twente wint aantrekkelijke derby van Heracles

FC Twente heeft vrijdagavond de Twentse derby van Heracles Almelo gewonnen. In De Grolsch Veste werd op een natte grasmat 3-2 voor de thuisploeg in een aantrekkelijk duel.

De eerste kans was voor Chadli, maar hij schoot naast na een mooie combinatie met Bulykin. Even later was Wisgerhof dichtbij, zijn inzet ging echter over. Het doelpunt viel echter aan de andere kant. Vejinovic schoot een vrije trap via de binnenkant van de paal achter Boschker en bracht Heracles daarmee op voorsprong. Die stand bleef echter maar zes minuten staan. Pasveer schoot matig uit, Brama kon oppikken en Chadli schoot de gelijkmaker binnen. Tadic kon de Enschedeërs daarna op voorsprong zetten, maar hij raakte de paal. Aan het einde van de eerste helft kregen beide ploegen nog enkele kansen, maar de ploegen gingen rusten met een 1-1 stand.

Castaignos maakt winnende treffer

Na rust bleef het spel aantrekkelijk en dat leverde na enkele kansen, voor vooral FC Twente, de 2-1 op voor de Enschedese ploeg. Gyasi schoot na een mooie actie de tweede treffer binnen. De voorsprong duurde ook voor Heracles niet lang. Bij de eerste de beste tegenaanval schoot Bruns op fraaie wijze de gelijkmaker voor de Almeloërs achter Boschker. Twente bleef jagen op doelpunten en dat resulteerde twintig minuten voor het einde in de 3-2 van invaller Castaignos na voorbereidend werk van Chadli, die buitenspel stond. Heracles ging daarna nog wel op jacht naar de gelijkmaker, maar vond die dit keer niet en dus was de derby een prooi voor de thuisploeg die daardoor in ieder geval weer voor een dag koploper is.

FC Twente - Heracles Almelo 3-2

1-0 Marko Vejinovic (20)

1-1 Nacer Chadli (26)

2-1 Edwin Gyasi (62)

2-2 Thomas Bruns (64)

3-2 Luc Castaignos (70)

Arbiter: Braamhaar

Geel: Quansah, Fer, Duarte, Brama, Koenders, Rienstra

FC Twente: Boschker, Rosales, Wisgerhof, Douglas, Schilder, Brama, Tadic, Fer (Janssen/73), Gyasi (Landzaat/81), Bulykin (Castaignos/58), Chadli.

Heracles Almelo: Pasveer, Koenders, Rienstra, Dorda, Quansah, Bruns, Overtoom (Gouriye/76), Vejinovic, Duarte, Castillion (Everton/76), Armenteros.

Meer over dit onderwerp:
Betaald voetbal Voetbal Sport Nieuws
Deel dit artikel: