nieuws

Ger Visser Eurocommerce is nu zelfs zijn huis kwijt

Kantoorontwikkelaar Ger Visser is na het faillissement van zijn bedrijf Eurocommerce nu ook zijn eigen huis kwijt.
Er is beslag gelegd op het woonhuis van Visser in Gorssel. Dat blijkt uit het tweede faillissementsverslag van de curatoren. De failliete kantoorontwikkelaar werd een paar weken geleden al persoonlijk failliet verklaard omdat hij nog een schuld open heeft staan van ruim 55 miljoen euro. Het was tot nu toe onduidelijk of hij in staat zou zijn om zijn huis in handen te houden. Naar nu blijkt heeft Visser zijn villa aan de rand van Gorssel in 2010 via een stichting gekocht voor 1 euro terwijl daarvoor tegelijkertijd een lening van 2,5 miljoen voor is afgesloten.

Alleen de fietsen zijn niet in beslag genomen

Ger Visser is niet alleen het dak boven zijn hoofd kwijt. De curatoren hebben ook beslag gelegd op alle auto's van de familie Visser. Het gaat om verschillende dure Mercedessen, BMW's en een Range Rover. De privéauto's blijken tot vlak voor het faillissement van Eurocommerce eigendom van het bedrijf te zijn geweest. Een paar maanden voordat zijn bedrijf failliet ging zijn de auto's voor een appel en een ei verkocht aan de kinderen en vrouw van Visser. Vlak voor de zomer nam de curator ook al tien Ferrari's en een Rolls Roye in beslag die in een loods in Deventer waren gestald.

Problemen zijn nog niet voorbij

Het einde lijkt nog lang niet in zicht voor Ger Visser en zijn familie. De curatoren maken nog steeds jacht op de Eurocommerce stallen in Lochem en op hotel restaurant de Roskam in Gorssel. Die bedrijven zijn amper een jaar voor het faillissement van Eurocommerce in handen gekomen van de zoon en dochter van Visser. Volgens de curatoren en de schuldeisers is dat onterecht. Begin volgend jaar buigt de rechter zich daar over.

Het demasqué van een gigant

Eurocommerce ging vlak voor de zomer failliet. Het Deventer bedrijf was jarenlang één van de grootste kantoorontwikkelaars van Nederland. Ger Visser bouwde peperdure kantoorpanden om die daarna met huurder en al te verkopen. Het faillissement van Eurocommerce laat alle grote Nederlandse banken samen achter met een verlies van honderden miljoenen euro's. Ze hadden bijna 900 miljoen euro uitgeleend aan Eurocommerce maar zien daar - als ze geluk hebben - een kleine 500 miljoen van terug.

Oplichting en een extravagant leven

De werkwijze van Eurocommerce is verre van onomstreden. Direct na het faillissement is de fiscale opsporingsdienst (FIOD) een groot onderzoek naar Ger Visser gestart. Bij een inval in juli is de boekhouding van het bedrijf in beslag genomen. Eurocommerce zou onder meer voor tientallen miljoenen aan hypotheken los hebben weten te peuteren op basis van valse contracten. Van Ger Visser is bekend dat hij een fervent liefhebber is van dure springpaarden. Ook had hij met zijn bedrijf een omvangrijke collectie Ferrari's, vloog zijn vrouw regelmatig naar Milaan om te shoppen en had de familie een jacht in Zuid-Frankrijk met zes man personeel.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.