Zeer grote brand meubelboulevard Enschede

Op meubelboulevard Schuttersveld aan de Hengelosestraat in Enschede heeft een zeer grote brand gewoed. Er zijn 35 bewoners van de Hengelosestraat uit voorzorg geƫvacueerd. De brand is onder controle.

De brandweer heeft 25 mensen van Tactus Verslavingszorg opgevangen in de nachtopvang van het Leger des Heils. Tien andere omwonenden zijn opgevangen in het stadskantoor van de gemeente Enschede. De brand is iets voor vier uur 's nachts ontstaan bij beddenzaak Swiss Sense Outlet en daarna overgeslagen op onder meer woonwinkel Maison Manon. In hetzelfde pand zit ook nog een wokrestaurant en een opslag.

Het pand is 50 bij 200 meter groot en is compleet verwoest. De brandweer schaalde groot op en probeerde vooral om naastgelegen panden te redden. Daar is onder meer een vestiging van Halfords bij, waar vuurwerk wordt verkocht. Dat vuurwerk ligt daar ook opgeslagen, maar volgens de brandweer heeft dat geen gevaar opgeleverd.

Leegstand

Schuttersveld is een meubelplein waar de gemeente al een tijdje plannen mee heeft. Omdat steeds meer meubelzaken vertrekken, is besloten om te kijken of ook andere zaken dan meubelzaken zich daar willen vestigen, maar daar was tot nu toe geen interesse voor. 

Drie maanden geleden woedde er nog een zeer grote brand in een voormalig industriepand, vlakbij de plek waar nu ook brand is, aan de Boddenkampstraat. Ook die brand brak 's morgens vroeg uit en ook dat pand is helemaal uitgebrand.

Bekijk de video in HD op YouTube

Foto's: Erik Schaddelee/Gijs Huiskes

Meer over dit onderwerp:
Nieuws Grote branden Enschede Dossiers
Deel dit artikel:

Reageren