nieuws

Ondernemers beginnen 'sombermistisch' aan 2013

Somberheid en optimisme over het komende jaar strijden om voorrang bij veel ondernemers. Dat bleek donderdag tijdens de eerste nieuwjaarsbijeenkomst van de Kamer van Koophandel Oost-Nederland in Deventer.
De meeste ondernemers zijn bang dat het leed ook in 2013 nog niet is geleden. Vooral bouwondernemers zien de toekomst somber in en vrezen voor nog meer faillissementen. Toch bleek er tijdens de bijeenkomst ook een grote groep ondernemers te zijn die optimistisch is over het komende jaar. Ze hopen dat de economie over zo'n drie tot zes maanden weer wat aan zal trekken. De eigenaar van een groot payroll bedrijf zag in de laatste maanden van 2012 zijn omzet al licht stijgen en denkt dat die ontwikkeling door kan zetten.
Gaston Sporre roept als voorzitter van de Kamer van Koophandel Oost-Nederland ondernemers op om vooral realistisch te blijven. Volgens Sporre zijn zowel de somberheid als het optimisme niet terecht. In zijn toespraak wees hij op de bezuinigingen bij de overheid die het komende jaar veel effect kunnen hebben op de economie. De voorzitter van de Kamer van Koophandel roept bedrijven op om zoveel mogelijk reserves op te bouwen en bij problemen vooral snel hulp te zoeken. "Nu is het vaak geen 2 voor 12 maar al bijna twaalf uur als bedrijven bij ons aankloppen voor hulp en dat is te laat." aldus Sporre.
Bekijk de video in HD op YouTube.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.