Nieuws

Grote problemen door stroomstoring in Enschede

Door een grote stroomstoring in Enschede zitten ongeveer 20.000 huishoudens zonder stroom. Dat veroorzaakt grote problemen in de stad. De stroomstoring wordt vanavond nog opgelost.
De problemen zijn het grootst in het centrum van Enschede en Glanerbrug. De stroomstoring ontstond  rond half vier door een explosie in een schakelinstallatie in het verdeelstation in de Vechtstraat. De brand die daardoor ontstond is geblust. Er zijn geen gewonden gevallen. Over de precieze oorzaak van de brand is nog niets bekend. In het gemeentehuis van Enschede is een crisiscentrum ingericht.

"Situatie onder controle"

Volgens burgemeester Den Oudsten van Enschede is de situatie redelijk onder controle. Er is geen paniek uitgebroken, mensen die vastzaten in liften zijn bevrijd en bij spoorwegovergangen staat politie. Wel raadt de burgemeester iedereen aan om thuis te blijven. De gemeente heeft een noodnummer ingesteld.
Enexis is het getroffen schakelstation in geweest. Het schakelstation zelf is door de brand verwoest, maar de reserve-installatie in het schakelstation is redelijk intact. 1700 aansluitingen in het centrum hebben sinds half zes vanmiddag weer stroom.

Noodaggregaten geplaatst

De brandweer heeft als gevolg van de stroomstoring groot opgeschaald naar GRIP 3. Dat betekent dat er sprake is van bedreiging van het welzijn van grote groepen mensen binnen één gemeente. De brandweer zet op verschillende plekken noodaggregaten neer. Het ziekenhuis MST heeft geen problemen. De trein naar Glanerbrug rijdt niet. Mensen zitten te wachten tot ze naar huis kunnen.

Kaartje plekken Enschede zonder stroom (paarse gebied)

Beelden van het begin van de brand op YouTube

Bekijk de samenvatting in het nieuws van TV Oost om 19.00 uur in HD op YouTube.

Foto's: FotoTeamTwente, @enschedeaanzee, @DennisMoekotte, @jannyjoosten, @DiDirkje, @Recompute33, @HobieDuyn, @MikeVerkouter
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.