Nieuws

Groot deel van Enschede opnieuw zonder stroom

Een groot deel van Enschede zit opnieuw zonder stroom. Het gaat om 4700 huishoudens in Enschede-Oost en Glanerbrug. Volgens een woordvoerder van Enexis is een transformator uitgevallen. Essent verwacht dat iedereen voor half zeven 's avonds weer stroom heeft.
In onder meer Glanerbrug, de wijken Oikos, Hogeland en het Wooldrik zitten meerdere huishoudens zonder stroom. Door de stroomstoring blijven spoorbomen aan de Euregioweg gesloten, meldt de politie. De winkels in het winkelcentrum Miro aan de Gronausestraat zitten ook opnieuw zonder stroom. Supermarkt Albert Heijn is inmiddels gesloten in verband met de stroomstoring.
De oorzaak van de storing is opnieuw een probleem met de transformator aan de Vechtstraat. Daar werd nog volop aan gewerkt na de brand afgelopen zaterdag, waarna twintigduizend huishoudens in Enschede urenlang zonder stroom kwamen te zitten. Het gaat nu om minder huishoudens dan bij de storing afgelopen zaterdag, omdat een deel van de huishoudens al stroom kreeg via een omleiding en in het centrum nog noodaggregaten draaien. 
Bekijk de video in HD op YouTube.

Berichten over de storing via Twitter

Kaart getroffen gebied

Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.