Eigenaar: 'Afgebrande pand Enschede snel herbouwen'

De eigenaar van de uitgebrande woonwinkel op de meubelboulevard in Enschede wil het pand zo snel mogelijk herbouwen. Hij hoopt binnen anderhalf jaar de deuren weer te kunnen openen.

Volgens eigenaar Nijland is dat afhankelijk van mede-eigenaar Groengoed BV. Het pand van 50 bij 200 meter is op oudjaarsdag volledig door brand verwoest. De oorzaak van de brand is nog niet achterhaald. Het technisch onderzoek heeft niets opgeleverd. Volgens Nijland is wel duidelijk dat de brand niet in zijn deel van het pand is ontstaan. Hij heeft het goed verzekerd en verwacht dat de schade wordt vergoed. Over de omvang van de schade kan hij nog niks zeggen. "Het is total loss en mijn deel zag er goed uit, deze week is er een gesprek met de verzekeraar en de mede-eigenaar"

Nijland is nu op zoek naar een tijdelijke plek om woonwinkel Maison Manon voort te zetten. Hij heeft daarover overleg met eigenaar Aprisco, die het grootste deel van de meubelboulevard in handen heeft. De meubelboulevard in Enschede heeft te maken met leegstaande ruimtes door vertrekkende winkels, waaronder Arno Woonwereld, pal naast het afgebrande pand. Nijland verwacht snel de sleutel te krijgen van één van de panden en daar voorlopig verder te kunnen.

Meer over dit onderwerp:
Nieuws Grote branden Enschede Dossiers
Deel dit artikel:

Reageren