nieuws

Sloop oude schouwburg Deventer kan doorgaan

De sloop van de oude schouwburg in Deventer kan gewoon doorgaan. De gemeente Deventer en het bedrijf TTE zijn dat overeengekomen.
Beide partijen zijn overeengekomen dat de geluidsbelasting door het sloopwerk maximaal 80 decibel mag zijn. De gemeente heeft daarvoor een geluidsmeter nabij het pand van TTE geplaatst. Als de afgesproken norm wordt overschreden, trekt TTE aan de bel en zullen de slopers hun werkzaamheden aanpassen.

The Three Engineers

TTE, wat staat voor The Three Engineers, is gehuisvest in een pand dat grenst aan de te slopen schouwburg. Het bedrijf vreest door geluidsoverlast en trillingen niet goed te kunnen werken. Om de overlast te stoppen, stapte het bedrijf eerder deze week naar de rechter. Die bepaalde dat TTE en de gemeente Deventer samen tot een oplossing moeten komen.

Nieuwe stadskantoor

De sloop van de oude schouwburg in Deventer is afgelopen maandag begonnen. De schouwburg verdwijnt om plaats te maken voor het nieuwe Deventer stadskantoor. Daarvoor moet ook nog het oude stadskantoor aan het Burseplein worden gesloopt. De bouw van het nieuwe stadskantoor moet volgens planning medio dit jaar beginnen.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.