Twee sterke vrouwen in het Hiernumaals

Het heeft even geduurd maar zaterdag 19 januari is dan eindelijk de eerste  aflevering van de nieuwe serie van Het Hiernumaals! Critici spraken al van Het Hiernooitmaals want het duurde al met al wel errug lang voordat de tweede serie op zender komt.

Dat heeft alles te maken met bezuinigingen. Onze programmering op doordeweekse dagen is behoorlijk afgeslankt. Alleen Overijssel Vandaag,  En Dan Nog Even Dit en Regioned wordt nog op werkdagen uitgezonden, alle andere programma’s zijn naar het weekend geschoven. En het weekend heeft maar twee dagen…

De serie gaat van start met twee sterke vrouwen: Sandra Timmerman en Sjoukje de Wit.

Met Sandra Timmerman speelde ik deze zomer het Hiernumaalsspel. Ze vertelt over de bizarre dingen die ze meemaakte als oudste dochter van het zangerspaar Gert en Hermien: “Als de basis in je leven niet goed zit, vlucht je in andere dingen”. De roem trok een zware wissel op het gezinsleven van de Timmermans. Hermien zocht rust in het geloof maar het liep helemaal uit de hand. De kinderen gingen er aanvankelijk enthousiast in mee. Sandra maakte op latere leeftijd een andere keuze.

Het leven van Sjoukje de Wit uit Nijensleek (bij Steenwijk) staat hier bijna haaks op. De verpleegkundige werkt mee op de boerderij van haar broer en daarnaast verzorgt ze haar hoogbejaarde ouders. Als de gelegenheid zich voordoet, gaat ze naar Soedan. Hier heeft ze met een vriendin een medisch project opgezet. Maar zolang haar ouders nog leven, zal ze voor hen blijven zorgen.

Twee inspirerende vrouwen, ieder op hun eigen manier!

 

 

‘Het Hiernumaals’ is zaterdag 19 januari bij TV Oost te zien om 16.20, 17.20, 18.20 en 19.20 uur. Vanaf 26 januari zijn er ook elk uur herhalingen vanaf 20.20 uur. 

Deel dit artikel:

Reageren