Belastingdienst wil 12 miljoen van Ger Visser

De belastingdienst wil twaalf miljoen euro van Ger Visser zien. Dat blijkt uit het eerste faillissementsverslag van de curator die het persoonlijke faillissement van de gevallen vastgoedmagnaat behandelt.

De oud-eigenaar van kantoorontwikkelaar Eurocommerce is een paar maanden na het faillissement van zijn bedrijf ook persoonlijk failliet verklaard. Verschillende banken zeggen nog ruim vijftig miljoen euro van Visser tegoed te hebben. De vorderingen zijn opvallend omdat uit het verslag van de curator blijkt dat Ger Visser helemaal niets zegt te bezitten. Visser zou financieel al jarenlang afhankelijk zijn geweest van zijn vrouw. Hij is al ruim 33 jaar met haar getrouwd maar niet in gemeenschap van goederen.

Curator is niet gek

De curator schrijft in zijn verslag grote twijfels te hebben over het verhaal van Ger Visser. De curator wil dat de vrouw van Visser bewijst dat ze alles echt zelf heeft gekocht met haar eigen geld. De kans dat dat lukt lijkt klein. De curator schrijft in zijn verslag bijvoorbeeld dat Visser vlak voor het faillissement een Porsche en een Ferrari aan zijn vrouw heeft gegeven. De officiële lezing is dat hij nog een schuld had bij zijn vrouw.

Meer over dit onderwerp:
Nieuws
Deel dit artikel:

Reageren