Weer brand meubelplein Enschede, nu zeer grote brand

Voor de tweede keer binnen een dag is brand uitgebroken op meubelplein Schuttersveld aan de Hengelosestraat in Enschede. Er zijn geen gewonden gevallen.

De brandweer rukte met groot materieel uit en schaalde op naar een zeer grote brand en later GRIP1. De brand woedt in het pand waar onder meer ROFRA Wonen, Halfords, McDonalds, Arno's Woonwereld, Kwantum en de Beddenreus in zit. In totaal gaat het om acht bedrijven. De brand veroorzaakt een enorme rookontwikkeling en vlammenzee. Bluswater wordt uit de haven gehaald. De brandweer verwacht de hele nacht nog bezig te zijn met blussen.

Dikke zwarte rook trekt richting Twekkelerveld, maar zijn geen mensen geëvacueerd. Wel is omwonenden gevraagd om ramen en deuren gesloten houden. Er zijn geen verhoogde concentraties gevaarlijke stoffen gemeten. Door de brand zijn in de omgeving resten neergedwarreld. Volgens de gemeente kunnen bewoners de resten gewoon opvegen en in de grijze afvalcontainer doen. De brandweer beschouwt het pand als verloren en probeert vooral te voorkomen dat het vuur overslaat op delen van het meubelplein die nog staan. Het pand dat in brand staat is deels ingestort. De Hengelosestraat is afgezet.

Eigenaar aangeslagen

Burgemeester Den Oudsten is ter plekke geweest. Hij heeft met de eigenaar van het pand gesproken, die erg aangeslagen is. Zondag om half twee worden ondernemers op het meubelplein bij elkaar geroepen op het politiebureau om ze te informeren over wat er allemaal gebeurt. Het is de derde brand in korte tijd op het meubelplein. In Enschede wordt inmiddels volop gespeculeerd over een pyromaan, maar daar wil Den Oudsten niet aan meedoen.

Eerder op de avond was er op meubelboulevard een grote brand bij woonwinkel ROFRA. Meerdere omliggende panden liepen daarbij schade op. Eind december brandde op dezelfde woonboulevard een groot pand uit met vier bedrijven. Een oorzaak van die brand is tot nu toe niet gevonden.

Tweets van de brandweer

Foto's: FotoTeam Twente, Kees Verwijs, @dennismoekotte, Stefan Volmer en @boterbakje

Meer over dit onderwerp:
Nieuws Grote branden Enschede Dossiers
Deel dit artikel:

Reageren