Grote brand meubelplein Enschede onder controle

De grote brand die zaterdagavond uitbrak op meubelplein Schuttersveld is onder controle. Hier en daar zijn nog vlammen te zien, maar de brandweer laat de brand gecontroleerd uitbranden. De brand die om half zes 's middags uitbrak was snel geblust. Tegen middernacht brak de tweede brand uit.

De brandweer en de politie doen onderzoek naar de oorzaak van de branden. Het vuur woedde in hetzelfde gebouw waar zaterdagmiddag ook al brand uitbrak. Toen liepen vestigingen van onder meer Kwantum en Halfords rookschade op. Eind december gingen in hetzelfde gebied drie winkels en een restaurant in vlammen op.

Het zaterdag getroffen winkelcomplex is door de brandweer opgegeven, maar omliggende winkels bleven wel gespaard. Niemand raakte gewond. Omwonenden werd geadviseerd om ramen en deuren te sluiten. Vermoedelijk is de brand binnen begonnen, aldus de brandweer. Het was tijdens het blussen zo koud dat enkele brandweerlieden met onderkoelingsverschijnselen naar het ziekenhuis moesten. Ze zijn weer thuis. In totaal zette de brandweer ruim 100 mensen in. Voor de ondernemers wiens winkel werd getroffen is er zondagmiddag om half twee een bijeenkomst op het politiebureau in Enschede. Medewerkers van de gemeente gaan proberen de ondernemers te helpen.

Bekijk de video in HD op YouTube.

Meer over dit onderwerp:
Nieuws Grote branden Enschede Dossiers
Deel dit artikel:

Reageren