Actie bij AH distributiecentrum Zwolle

Een groep Poolse uitzendkrachten heeft maandagochtend samen met vakbond FNV actie gevoerd bij het Albert Heijn distributiecentrum in Zwolle.

De Poolse uitzendkrachten zijn het zat dat ze minder betaald krijgen dan hun Nederlandse collega's. Volgens vakbond FNV worden de Poolse werknemers uitgebuit door de Albert Heijn. De vakbond spreekt van "plof-Polen" die na een jaar onderbetaald werk steeds weer op zoek moeten naar een nieuwe werkgever. De Polen werken via verschillende uitzendbureaus bij het distributiecentrum van Albert Heijn. De Poolse werknemers hebben gepleit voor betere werkomstandigheden.

Een woordvoerder van het distributiecentrum heeft toegezegd te zullen kijken naar de situatie en waar mogelijk te zullen zoeken naar een oplossing. Volgende week maandag moet er een oplossing zijn. Als dat niet bevredigend is, heeft FNV al meer acties aangekondigd. Een woordvoerder van Albert Heijn Nederland laat weten dat de klachten serieus worden genomen. De supermarktketen zegt samen met betrokken uitzendbureau Tempo Team gegronde klachten zo snel mogelijk op te willen lossen.

Bekijk de video in HD op YouTube.

Meer over dit onderwerp:
Nieuws
Deel dit artikel:

Reageren