nieuws

Hoger beroep pedoclub Martijn dient in maart

Martijn Uittenbogaard
Martijn Uittenbogaard
Het hoger beroep dat pedofielenvereniging Martijn aanspande tegen het besluit van de rechter om de club te verbieden, dient op 7 maart. Het gaat om een openbare zitting. Dat heeft een woordvoerster van het gerechtshof in Leeuwarden dinsdag laten weten.
De rechter oordeelde vorig jaar dat wat de vereniging zegt en uitdraagt over seks tussen volwassenen en kinderen in strijd is met de algemeen aanvaarde normen en waarden die in ons land gelden. Voor de leden streeft Martijn seksueel contact met kinderen na en dat druist volgens de rechtbank in tegen de rechtsorde.
Het Openbaar Ministerie (OM) onderzocht eerst of het de vereniging strafrechtelijk kon aanpakken. Individuele leden werden wel vervolgd en gestraft, maar de vereniging werd strafrechtelijk niet verboden. Daarom begon justitie de civiele zaak.
Na de uitspraak werd direct begonnen met het ontbinden van de club. Nog dezelfde dag werd de website van de vereniging uit de lucht gehaald. Martijn bestond sinds 1982 en deed geregeld stof opwaaien. Oud-voorzitter Uittenbogaard uit Hengelo sprak zich geregeld openlijk uit voor de legalisatie van seks tussen volwassenen en kinderen vanaf 12 jaar.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.