Meubelplein Enschede krijgt betere uitstraling

Op de plek van de twee afgebrande panden op het meubelplein in Enschede komen nieuwe winkels die er veel beter uit gaan zien. Dat hebben de eigenaren laten weten aan wethouder Van Hees van Enschede. De afgebrande panden waren erg gedateerd.

De herontwikkeling is wel afhankelijk van de terugkeer van de bedrijven die er zaten, maar de meeste huurders hebben al aangegeven dat ze terug willen. Alleen het wok-restaurant twijfelt.

'Wie terug wil, kan terug'
In de panden die op oudjaarsdag en zaterdag afbrandden zaten 10 winkels en twee restaurants. De restaurants en Halfords passen niet in het bestemmingsplan voor de meubelboulevard maar hadden een adresgebonden ontheffing. Als ze terugkeren blijft die ontheffing gelden.

Volgens Van Hees waren de twee afgebrande panden gebouwd volgens de geldende normen van 25 jaar geleden. De panden bepaalden echter wel voor een derde het beeld van het meubelplein. De nieuwe panden moeten er beter uitzien. Die ambitie sprak Van Hees uit namens de eigenaren.
 
Op vragen van raadslid Veldt van BurgerBelangen bood ze de hulp aan van deskundigen van de gemeente, onder wie de stadsstedenbouwkundige. Het is echter aan de pandeigenaren of ze van het aanbod gebruik maken. Over een week praat de gemeente met de getroffen ondernemers over de toekomst van het deel van het meubelplein. Veldt wil dat er haast wordt gemaakt omdat door beide branden 150 medewerkers in onzekerheid werkloos thuis zitten.

Op oudjaarsdag brandde op de meubelboulevard een enorm pand uit met daarin vier bedrijven. Afgelopen zaterdag ging het pand ernaast in vlammen op. Daarin zaten acht bedrijven. De politie en de gemeente sluiten brandstichting niet uit. Er is een rechercheteam geformeerd om de branden te onderzoeken.

Meer over dit onderwerp:
Nieuws
Deel dit artikel:

Reageren