nieuws

Werkstraf na vernietigen bewijs doodgestoken Ebu Darar

Ebu Darar
Ebu Darar
Een man uit Denekamp is veroordeeld tot een werkstraf van 90 uur en een voorwaardelijke celstraf van 2 weken, omdat hij belangrijk bewijsmateriaal in de moordzaak Ebu Darar kwijt maakte.
Darar werd in november 2011 met zeker 20 messteken om het leven gebracht in zijn woning aan de Oostveenweg in Enschede. De Denekamper is een jeugdvriend van de 17-jarige jongen die veroordeeld werd voor het doodsteken van Darar. Nadat hij hoorde dat er iets ernstigs gebeurd was, bood hij aan om een plastic tas met bebloede kleding van de dader kwijt te maken. De tas werd door de Denekamper in een container gegooid.

"Extra leed bij nabestaanden"

Bewijsmateriaal verduisteren en op die manier onderzoek naar een moord bemoeilijken is strafbaar, aldus de Almelose rechter. Die stelde dat de Denekamper extra leed bij de nabestaanden van het slachtoffer veroorzaakte door zijn handelen. De 20-jarige Denekamper heeft geen strafblad. Had hij dat wel gehad, dan was hij onherroepelijk achter de tralies verdwenen waarschuwde de rechter nog. Zowel de officier van justitie als de Denekamper zijn het eens met de straf en zien af van hoger beroep.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.