Onderkomen voor gedupeerde brand meubelplein Enschede

Woonwinkel Maison Manon in Enschede heeft een nieuw onderkomen gevonden. De winkel ging op oudjaarsdag verloren, bij de eerste grote brand op de meubelboulevard. De woonwinkel is de eerste gedupeerde die weer onderdak heeft.

Eigenares Nijland tekende vanmiddag het huurcontract voor het nieuwe onderkomen. Dat is bij garage Bleeker aan de Boddenkampsingel, aan de overkant van haar uitgebrande pand. Voor het pand gold geen winkelbestemming, maar door medewerking van de gemeente kon dat in twee weken worden geregeld. Volgens Nijland staat daar bij een reguliere aanvraag tien weken voor. Maison Manon heeft een tijdelijke ontheffing van drie jaar voor dat pand, maar hoopt over anderhalf jaar al te kunnen verhuizen naar een nieuw pand op de plek waar de winkel tot de brand was gevestigd.

Bij de brand op oudjaarsdag gingen drie winkels en een wokrestaurant verloren, drie weken later brandde het pand ernaast volledig uit. Daarin zaten zeven winkels en de McDonald's.

De woonwinkel is de eerst van twaalf winkels en twee restaurants die een vervangend onderkomen heeft gevonden. Met uitzondering van de eigenaar van het wokrestaurant hebben alle ondernemers aangegeven dat ze terug willen naar het meubelplein. 

Meer over dit onderwerp:
Nieuws Grote branden Enschede Dossiers
Deel dit artikel:

Reageren