nieuws

Geen extra DNA-onderzoek moord meisje Deventer

Rechtszaak moord meisje Deventer
Rechtszaak moord meisje Deventer
Het gerechtshof in Leeuwarden heeft een verzoek voor aanvullend DNA-onderzoek in de zaak rond de moord op een 8-jarig meisje uit Deventer in 1991 afgewezen.
Advocaat Kalk, die de 52-jarige verdachte uit Enschede bijstaat, had het verzoek bij het gerechtshof neergelegd. Hij wilde dat er DNA-onderzoek werd gedaan bij broers van de bovenbuurman van het Deventer slachtoffertje. Na de moord is er een grootschalig DNA-onderzoek gedaan onder 77 mannen, maar toen was de buurman al overleden.
Volgens Kalk zijn er aanwijzingen dat de buurman contact had met het meisje. Hij beweert niet dat de bovenbuurman de dader is, maar wil het in elk geval kunnen uitsluiten. Het gerechtshof heeft het verzoek afgewezen omdat een verwantschapsonderzoek niet genoeg zou bewijzen.
De moord in Deventer werd in 1991 gepleegd. Pas drie jaar geleden werd de Enschedeër daarvoor opgepakt. Hij zat toen vast op verdenking van misbruik van zijn buurmeisje in Glanerbrug. De rechtbank in Zwolle veroordeelde hem tot 12 jaar gevangenisstraf en tbs voor onder meer de moord op het meisje. De Enschedeër heeft toegegeven het meisje te hebben misbruikt, maar heeft zijn betrokkenheid bij haar dood altijd ontkend.
Tijdens het hoger beroep vandaag is besloten dat er wel aanvullend onderzoek wordt gedaan naar het DNA op een slipje van het slachtoffer. Ook wordt de verdacht opgenomen in het Piet Baan Centrum voor uitgebreid onderzoek.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.